Friss hír

2012-05-16
KA-sávos műholdas szolgáltatások már Magyarországon is!
Az Eutelsat megállapodást kötött leányvállalatán, a Skylogicon keresztül a magyar RG Networks-szel, hogy műholdas szélessávú szolgáltatást teszelérhetővé Ka-sávos műholdján keresztül Magyarország számára.
tovább >>>

Hírek

Hatékony posztolás a facebookon!


<<< Vissza

2012-02-17

Az EdgeRank és a Graph Rank algoritmusok gondoskodnak arról, hogy melytartalmak jelennek meg a Facebook hírfolyam tetején. Íme pár tipp ahatékonyabb posztolás érdekében!

Egyre több vállalat van jelen a Facebookon, egyre több oldalt hoznak létre a felhasználók, és ezzel párhuzamosan egyre nehezebb feltűnni a rajongók hírfolyamán. Mostanáig csupán az EdgeRank elnevezésű algoritmust ismertük, amely meghatározott képlet alapján rangsorolja a posztokat. Azonban december végén fényderült egy másik tényezőre is, amely befolyásolja azt, hogy mi jelenjen meg a hírfolyamon, ez pedig a Graph Rank. Ezt az F8 konferencián mutatták be és a Ticker valamint a Timeline tartalmáért felelős. Egy összetett értékelésről van szó, nem is kell ezt pontosan ismerni, de mégis lehet tenni annak érdekében, hogy az oldal posztjai előrébb kerüljenek a hírfolyamon. De hogya, hát így:

Nem a mennyiség számít!

Azt gondolná az ember, hogy minél több tartalmat oszt meg a Facebookon, annál nagyobb eséllyel fog  feltűnni a hírfolyamban. Azonban ez könnyen visszaüthet, hiszen a gyakori posztolás az egyik legfőbb oka annak, ha rajongók visszavonják az oldal lájkolását, vagy elrejtik annak bejegyzéseit a hírfolyamról. Próbálj inkább a minőségre koncentrálni és napi két-három posztnál megállni, azok viszont legyenek olyanok, amelyek nagy érdeklődést és tetszést váltanak ki.

Variáld a posztokat!

Nem csak maga a tartalom határozza meg azt, hogy mennyi lájkot kap egy poszt. A fotók, a videók és a szavazások váltják ki a legnagyobb tetszést. Az ezekhez írt kísérőszöveg legyen érdekes, trendi és humoros, így biztos, hogy nő az oldal iránti elkötelezettség és előrébb kerül a hírfolymban.

Fontos az időzítés!

Rengeteg cikkben foglalkoztak már a posztok időzítésének fontosságával. Természetesen nem lehet erről minden oldalra érvényes módon beszélni, bár egy tavalyi hazai felmérés szerint hétvégén a legaktívabbak a magyar felhasználók. Ezt azonban minden oldalnak maga kell kikísérleteznie, és megállapítania, hogy az ő rajongói mikor a legaktívabbak. Ennek érdekében érdemes más-más időpontokban posztolni és figyelni az eredményt.

Posztolj aktuális, népszerű témáról!

A Facebook tavaly augusztusban mutatta be az újítást, amely révén témakörök szerint rendszerezi a bejegyzéseket a hírfolyamon. Eszerint például, ha karácsonykor ebben a témában posztol egy oldal, akkor az nagyobb valószínűséggel jelenik meg a hírfolyam tetején a többi karácsonyt emlegető oldal posztjával együtt.

Saját kezűleg posztolj!

Kényelmes lehetőségnek tűnik az, ha harmadik fél applikációjával ütemezve posztolunk a falra, azonban megvan a maga hátránya is. Amikor eldönti a Facebook, hogy milyen tartalom kerül majd ki, akkor előre helyezi a manuálisan előállított bejegyzéseket.

6. Használd ki a Facebook új funkcióit!

Habár sokaknak nehézséget okoz lépést tartani a Facebook fejlődésével, mégis nagyon hasznos dolog figyelemmel követni. Amikor a Facebook bemutat egy új funkciót vagy szolgáltatást, akkor a felhasználói elkötelezettség még igen magas az újdonsággal, így az előrébb kerül a hírfolyamon. Tehát ahelyett, hogy felmérnénk, vajon elég népszerű lesz-e az új funkció vagy sem, kezdjük el használni, és több figyelem fog ránk irányulni.

Forrás: Social Times