Friss hír

2012-05-16
KA-sávos műholdas szolgáltatások már Magyarországon is!
Az Eutelsat megállapodást kötött leányvállalatán, a Skylogicon keresztül a magyar RG Networks-szel, hogy műholdas szélessávú szolgáltatást teszelérhetővé Ka-sávos műholdján keresztül Magyarország számára.
tovább >>>

Hírek

Fiesta 4x4


<<< Vissza

2011-11-21

Csordás Tibi a Fiesta Zenekar énekese feladta a BMW M packet kényelmét, a thai lányok és a japán technológia vívmányáért, az ISUZU D-Max-ért!




Trabantozásban, cliozásban és műsorvezetésben jártas, ám Afrikát ISUZU-val  meghódító Kőváry 601 Barna egy speciális élményautózásra invitálta a tetovál felsőtestű, érces hangú énekest.

Hogyan jött ez az ötlet?

Egy csinos közös ismerősünk hozta össze az autózást, ugyanis ő kapott egy felkérést a Fiesta zenekartól, hogy szeretnék a fizika törvényeit feszegetni egy tereprali autóval.  Ekkor kerültem képbe én és persze azonnal elkezdtük szervezni a dömsödi autó cross pálya tulajdonosával, Orosz Pistával.

Minden ilyen felkérésnek eleget szoktál tenni?

Az afrikai túra óta a szociális érzékenységem még inkább erősödött, így a hasonló megkereséseknek megpróbálok eleget tenni. Mint például: a gyermekek autóztatása, iskolában való közlekedés –szociológia tanítása, élmény beszámolók tartása az afrikai útról. Ami úgy tűnik, hogy egész jól működik és egy komoly kihívást jelent számomra, mindezek mellett nagyon tölti a lelkemet.



Tibi, miért pont Kőváry Barnára esett a választásod? Hiszen trabantos korszakából nagy borulóként tartották számon.

Biztos akartam benne lenni, hogy hatalmas élményben lesz részem! Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a sportot, és egy olyan ember mellett, aki nem ma kezdte a versenyzést. Kitűnő instrukciókat kaptam tőle, amíg vezettem. Az autózásról, pedig csak annyit: „Nekem is kell egy ilyen!”



Az autózást követően milyen volt a Fiesta énekesének első reakciója?
Egy óriási megdöbbenés tükröződött Tibi arcán, hogy mi mindent kibír az autó és hogy ezzel is lehet keresztben autózni. Mert, ő inkább amolyan „úrvezető” típus.
Két-három lendületes kört követően, szó nélkül átadtam neki a kormányt, hogy mutassa meg mit is tud. Ekkor érkeztünk a vezetés technikai oktatás című fejezethez. Néha kalácsot font a kormánnyal, ennek ellenére jól vette az akadályokat. Az autózás végére, mind a kettőnk füléből folyt az adrenalin! Megbeszéltük a közös jövőt és a következő hétvégén már a mi iskolai rendezvényünkön léptek fel.

De azt megígérhetem, hogy ének leckéket nem veszek tőlük!
 

A cikket nyomtatásban itt olvashatja: Sportime