Friss hír

2012-05-16
KA-sávos műholdas szolgáltatások már Magyarországon is!
Az Eutelsat megállapodást kötött leányvállalatán, a Skylogicon keresztül a magyar RG Networks-szel, hogy műholdas szélessávú szolgáltatást teszelérhetővé Ka-sávos műholdján keresztül Magyarország számára.
tovább >>>

Hírek

Hogyan alakítsa ki online marketing stratégiáját?!


<<< Vissza

2010-01-19

Tulajdonképpen mit is értünk online marketing stratégia alatt?
Az én értelmezésemben nem más, mint jól, jókor és jó helyen alkalmazni az internet nyújtotta lehetőségeket. Ehhez al alábbiakat kell ismerni:

  1. ismerni kell az alapvető online marketing szempontokat: ismerik azokat a megoldások, melyek a rendelkezésükre állnak és azt is tudják, hogy mi mire jó, mikor és hogyan érdemes alkalmazni
  2. tudatosan tervezik az egyes lépéseket, a már ismert és bevált megoldásokat a saját üzletükre alakítják
  3. az online- és az offline marketing összefügg ezért a kampányok során erre figyelni kell
  4. a reklámoknál nincsenek megérzések, mindent pontosan mérni kell, hogy melyik hirdetésnek milyen a hatékonysága


A legtöbb cégnél már felismerték a honlapok jelentőségét, de nagy részüknél a céges honlap elkészítésével befejeződik az online marketing tevékenység.
Ennél azonban sokkal többről van szó és egyre többen ismerik ezt fel , ezért már sok cég él a különböző online marketing lehetőségekkel, mint pl. keresőoptimalizálás, AdWords hirdetések, stb.

Minden marketing tevékenység lényege, hogy rendszerben kell gondolkodni, mert a marketin stratégia minden tényezője hatással van a másikra. Egy egységet alkotnak.

Itt mire is gondolok:

  • ha van egy rádió reklámom, akkor az jelenjen meg a weboldalon is (legalább a tartalma)
  • ha hirdetünk egy akciót, akkor arról az értékesítők is tudjanak
  • egy időben, egy célcsoportot csak egyféle akcióval bombázzuk
  • különböző reklámfelületeken ugyan az az akció fusson

Ismerje meg az egység részeit:

Weboldal
- A honlap az egyik legfontosabb eleme a rendszernek, de nincs más feladata, mint a tájékoztatás és az érdeklődők irányítása. Hogy gyorsan, minél több és pontosabb információhoz jusson. Rendszeres frissítés nélkülözhetetlen.

Látogatottság - Megfelelő látogatottság nélkül lehetetlen sikeres online marketing rendszert építeni. A megfelelő látogatottság minden egyes cég esetén mást jelent. Ami egy használtaotós weboldalon elkeserítően alacsony látogatottság, az egy  könyveléssel foglalkozó cég számára talán soha el nem érhető álom marad. Látogatókat szerezni sokféleképpen lehet: keresőoptimalizálással, keresőhirdetésekkel (AdWords, Etarget), e-mail marketinggel, offline kampányokkal, vírusmarketinggel, stb.
   
Adatbázisépítés
- A kis és közepes vállalkozások világában ritkán van pénz a klasszikus értelemben vett imázsépítésre, ezért minden marketingre elköltött forintnak többé-kevésbé közvetlenül bevételt kell generálnia. Mivel az interneten - néhány kivételtől eltekintve - nem túl hatékony a közvetlen, azonnali értékesítés, ezért egy kkv honlapon szinte kötelező adatbázisépítésre törekedni. A  honlapunkra eljutó érdeklődők nagyon nagy százaléka lehet, hogy soha többé nem fog mégegyszer odatévedni, ezért a látogatóktól meg kell próbálni megszerezni minimum egy e-mailcímet, hogy a későbbiekben kommunikálni lehessen velük.

Jelenlét - Legtöbbször viszonylag sok kontaktus kell ahhoz, hogy egy érdeklődőből vásárló legyen, ezért fontos, hogy a cég folyamatosan jelen legyen az érdeklődők fejében.

Értékesítés - A cég összes marketingtevékenységének egyetlen célja van, mégpedig a bevételnövelés. Az összes marketing eszköz mellet az egyik legfontosabb a személyes kontaktus. Fontos, hogy a megszerzett érdeklődőkből -akik nem az online vásárlás mellett döntöttek - vásárló is legyen, ehhez kell a kitűnő értékesítő.