Friss hír

2012-05-16
KA-sávos műholdas szolgáltatások már Magyarországon is!
Az Eutelsat megállapodást kötött leányvállalatán, a Skylogicon keresztül a magyar RG Networks-szel, hogy műholdas szélessávú szolgáltatást teszelérhetővé Ka-sávos műholdján keresztül Magyarország számára.
tovább >>>

Hírek

Monte Carlo hegyeiben a trabi!


<<< Vissza

2012-01-25

Igen, tényleg egy trabanttal fognak nekivágni a Monte Carlo-ralinak



Egyetlen magyar indulóként rajtol a Monte – Carlo Rallye Historique versenyén a rettegett borulóművész, Kőváry Barna és Tóth Zsolt a sárga trabival

Ki? Mikor? Hol? Mivel? Miért? Egyetlen magyar indulóként vesz részt január 28. és február 4. között a Monte Carlo Rallye Historique versenyén a rettegett boruló művész, Kőváry Barna és Tóth Zsolt a sárga trabival. A rali történelméből ki ne emlékezne kiskorú Kőváry Barnára és a borulásaira?! A trabantos múltjával a magyar raliban történelmet írt és hihetetlen vagy nem, de jubilál az idei évben. 20 éves évfordulóját ünnepli és ennek apropójából találták ki, hogy újraélesztik a legendás trabit. Egy igazán rangos eseményen szerették volna bemutatni, mit is tudnak a magyar tarabantos fiúk, ezért esett a választás legendás Monte Carlo-ralira.



Nagy hírként robbant ez a ralis berkekben, hogy Kőváryék újra trabantozásra adják a fejüket, és nekivágnak a Monte Carlo-ralinak. Na de, ki az a Kőváry 601 Barna? Ki is tudná elfelejteni a Kőváry-féle trabantos borulásokat? Barna versenyzői pályafutásáról könyv is készült, sőt, társszerzője volt a Die Trabi Story könyvnek. Azóta is folyamatosan színezgeti autós önéletrajzát, versenyzett már ezzel-azzal (2003: Ford Puma, 2009: Clio R3 magyar bajnok), megjárta Ázsia és Afrika rögös „útjait”, mely utóbbiról készült mozifilmet már az ország szinte minden pontján vetítették, Badár Sándor standup műsorával fűszerezve. Mindezek mellett társadalmi szerepvállalásban sem áll az utolsó helyen, hiszen a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági tagozatának arca és a Staféta Egyesület színeiben képviseli a Nemzeti Fenntartható Fejlődés céljait, Zséda oldalán.


A versenyzőpárost kérdeztük, hogyan is képzelik a „montés trabizást”. "Életünk leghosszabb versenyére készülünk - mondta el a Kőváry Barna, Tóth Zsolt páros. - Az elmúlt hetekben minél több tapasztalatot, információt próbáltunk begyűjteni azon versenyzőtársainktól, akik már megjárták a „Monte” havas pályáit, hiszen ez egy regulariti verseny.  Amit ettől várunk az annyi, amit a Monte Carlo-rali bárkinek adhat. Azt, hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező verseny hangulata megérintsen minket. Valamint szeretnénk a trabit épségben célba juttatni."
A szurkolók megnyugtatásaként, senki sem fog lemaradni a trabizásról, mert a csapat mindennapjait online formában nyomon tudják majd követni a facebookon, az RG Networks műholdas internet szolgáltatásának köszönhetően, illetve a rallyonline.hu honlapon!

Az online közvetítést majd IDE KATTINTVA nézheted meg!

Győzelem vagy halál!

Forrás: CKM online