Friss hír

2012-05-16
KA-sávos műholdas szolgáltatások már Magyarországon is!
Az Eutelsat megállapodást kötött leányvállalatán, a Skylogicon keresztül a magyar RG Networks-szel, hogy műholdas szélessávú szolgáltatást teszelérhetővé Ka-sávos műholdján keresztül Magyarország számára.
tovább >>>

Sajtókommunikáció

A PR-kommunikáció célja, hogy a szervezet ismertségre és pozitív hírnévre tegyen szert. Tevékenységünk során folyamatosan szem előtt tartjuk Ügyfeleink kommunikációs törekvéseit, és a megjelenések során kommunikációs hasznot termelünk.

A sajtókommunikáció, a sajtókapcsolatok kialakítása, a média-megjelenések szervezése, a hírgenerálás közvetlenül nem eladáscélú tevékenység. Clja, hogy a cég, szervezet jóhírnevét, ismertségét növelje! Az ilyen formában megjelenő cikkek sokkal hatékonyabb jelenlétet eredményeznek indirektségükből adódóan.

Az Ügyfeleink célcsoportjának médiahasználati szokásait figyelembe véve alakítjuk ki sajtókommunikációs tervét, célzottan megválogatva azokat a médiumokat, szerkesztőségeket, szerkesztőket, újságírókat, akik számára tálalni tudjuk Ügyfelünk információit.

 • Sajtókapcsolatok kialakítása
  A pozitív hírnév elérésének egyik legfőbb záloga a sajtóban való megjelenések generálása és célirányos tervezése. A médiában való megjelenés érték, sokan sok pénzt fizetnek érte. Társaságunk jó kapcsolatokat ápol a sajtóval, és ismeri azokat a lehetőségeket, melyeknek a segítségével ingyenesen is meg tud a médiában jelenni.
   
 • Sajtóközlemények írása és kiadása
  A sajtóközlemények célja a rendszeres tájékoztatás és bizalom építés. A sajtóközlemények előnye a fizetett hirdetésekkel szemben, hogy ingyenes megjelenést biztosítanak, illetve a szerkesztőségi anyagokba fektetett olvasói, nézői bizalom nagyobb, szemben a hirdetésekkel, amelyeknek elutasítottsága magas.

  Részletes ütemezést készít a sajtóközlemények kiadásáról, melyben megjelöli a lehetséges témákat, azok feldolgozásának időpontját, igazítva ezeket az egyes vidéki rendezvényekhez, az ajánlatkérő egyéb aktivitásaihoz.

  Sajtóközlemények kiadásának menete:

      A sajtóközlemények kiadásának tervezése és ütemezése
      Sajtólista összeállítása telefonos szondázással
      Hírérték meghatározása
      Sajtóközlemény megírása és kiküldése
      Follow up, sajtóközlemények utánkövetése
      Sajtómegjelenések begyűjtése, sajtóelemzés elkészítése

  Referencia: beszámolók készítése
   
 • Sajtótájékoztatók tartása
  Sajtótájékoztatót nagy hírértékkel bíró bejelentés esetén érdemes szervezni. A sajtótájékoztató helyszínének megszervezésétől a cateringen át a megszólalók beszédjéig társaságunk teljes körűen lebonyolítja az Ön sajtótájékoztatóját. Kidolgozzuk a sajtót érdeklő hírértéket, és javaslatot teszünk esetleges aktivitásra is.

  A sajtótájékoztatók szervezésének lépései:

      Szervezési ütemezés elkészítése
      Sajtólista összeállítása telefonos szondázással
      Hírérték meghatározása
      Sajtómeghívó előkészítése és kiküldése
      Háttéranyagok összegyűjtése, sajtóanyag megírása
      Sajtóközlemény megírása
      Forgatókönyv megírása
      Várható témák és kérdések összeírása, szövegpanelek készítése
      Médiacsomag, sajtómappa összeállítása
      Rendezvény biztosítása, regisztráció, moderálás
      Follow up, sajtómegjelenések összegyűjtése
      Sajtóelemzés elkészítése
   
 • Sajtómegjelenések generálása
  Sajtómegjelenések generálása a folyamatos sajtóban való jelenlét biztosítására megfelelő eszköz, mely emlékezeti pont kialakítására alkalmas.

  A hírgenerálás irányai:

  A Megbízó által tematizálni a közvéleményt, témákat vetni fel, ügyeket létrehozni. Ebben az esetben  telefonon és személyesen keresük meg az adott kérdésben szakértő újságírókat, szerkesztőket és riportereket, és ajánlja a témát feldolgozásra. Egyeztetünk a szerkesztőségekkel, feldolgozási javaslatokat teszünk, bemutatjuk az aktualitásokat.
  Olyan aktuális ügyekre való folyamatos reagálás, mely kihat a Megbízó szervezetének életére, működésére, tevékenységére.