Friss hír

2012-05-16
KA-sávos műholdas szolgáltatások már Magyarországon is!
Az Eutelsat megállapodást kötött leányvállalatán, a Skylogicon keresztül a magyar RG Networks-szel, hogy műholdas szélessávú szolgáltatást teszelérhetővé Ka-sávos műholdján keresztül Magyarország számára.
tovább >>>

Hírek

Legyen ügyfél, a látogatóból!


<<< Vissza

2009-06-15

Hihetetlen, de igaz, hogy az esetek döntő többségében könnyebb és olcsóbb csökkenteni a visszafordulási arányt, mint új látogatókat szerezni. De mi is ez?
 
Visszafordulásról akkor beszélünk, amikor a látogató néhány másodperccel az érkezés után elhagyja honlapját anélkül, hogy további aloldalt tekintene meg vagy néhány sort elolvasna a neki szánt irományból.
 

Ha egy weboldal visszafordulási aránya például 70 %, akkor 10 látogatóból mindössze 3 böngészi valóban a weboldalt, 7 pedig csak statisztikai adat és így a bevételt nehéz lesz növelni.


Honnan tudhatja meg, hogy honlapjának mennyi a visszafordulási aránya? Ebben a látogatottságmérő szoftverek nyújtanak segítséget.

Néhány módszer, hogy a látogatók ne forduljanak vissza honlapjáról:

  • Az egyik fő ok, hogy nem találja a problémájára a megoldást. Úgy kell felépíteni a honlap tartalmát, hogy a célcsoport számára fontos témakörökre adjon választ.
  • Tagoljuk a szövegeket, képekkel vagy szünetekkel, használjunk címsort, emeljük ki a lényeget, írjunk dupla sorközzel, és helyezzünk el néhány linket a szövegben, ami a látogatót egy másik aloldalra viszi.
  • Legyen egyszerű és feltűnő az oldalon belüli navigáció. Ha a látogató nem találja meg könnyedén, hogy hogyan tud továbblépni, hajlamos azonnal bezárni az oldalt a keresgélés helyett.
  • A főoldal legyen átlátható, jól tagolt és irányítsa a látogatót.
  • Tegyen kattancsot az oldalára, mely segíti a navigációt és feltűnést kelt. Felhívja a figyelmet az akciókra, reklámokra.
  • A tartalom ne rólunk, hanem az ügyfél problémájáról és az arra nyújtott megoldásról szóljon. Az ilyen típusú tartalmakat sokkal szívesebben olvassák a látogatók és kevésbé fordulnak vissza.
  • Kérdezze meg néhány ügyfelét, hogy valóban az az információ van e az adott oldalon amire ő az adott helyzetben kíváncsi lenne.
  • Ne növelje értelmetlenül az oldala látogatottságát. Próbáljon meg a témakörhöz közelálló blogokba, fórumokba hozzászólni, olyan látogatókat hívjon weboldalára, akik valóban az Ön termékeit keresik. Minél általánosabb témájú weboldalakon hirdet, vagy általánosabb kulcsszavakat választ, annál nagyobb az esélye, hogy megnöveli oldala visszafordulási arányát.